Weilandsurfen & rondvaart Urk

Combinatie arrangement weilandsurfen & rondvaart Ketelmeer/Urk

Beleef Flevoland vanaf het gras het water. Tijdens dit zes uur durende arrangement ervaart u eerst bij ons in Nagele hoe het is om op een kleed achter Belgische trekpaarden te staan tijdens het hilarische weilandsurfen. Daarna laat u zich meevoeren gedurende een prachtige, drie uur durende, rondvaart over het Ketelmeer vanaf Urk.

10.00 uur Ontvangst bij "Op d'n Akker'' met koffie, thee en gesorteerd gebak van "Jan de bakker" van Urk.
10.30 uur Tijd voor Actie! De paarden zijn er klaar voor; het hilarische "weilandsurfen" gaat beginnen. 
11.30 uur Nog even bijkomen en daarna op weg naar Urk! (op eigen gelegenheid).
13.00- 16:00 uur Aan boord van de rondvaartboot " De Zuiderzee'' nuttigt u een uitgebreid broodbuffet.

IJsseloog_Ketelmeer

De route
U kunt genieten van een prachtig natuurgebied met vele eilandjes en watervogels. Er zijn verrekijkers voor u aan boord om de natuur nog dichterbij te halen. 
Van Urk vaart u naar het natuurgebied het Kattegat. Hier kunt u genieten van de tocht langs eilandjes met diverse bloeiende waterplanten, omgeven door watervogels. Via de IJsselmond zetten we koers richting Ketelhaven en passeren het IJsseloog aan stuurboordzijde. Dit was vroeger een slibdepot, maar wordt nu gereed gemaakt om te dienen als recreatie eiland. We volgen de Ketelmeerdijk en varen richting Zwolsche Hoek. Vervolgens onder de Ketelbrug door op weg naar Urk. Vanaf het water kunt u goed het verschil zien tussen het nieuwe gedeelte van Urk, dat voorheen de Zuiderzee was, en het hoger gelegen gedeelte dat vroeger het eiland was.

 

* Dit arrangement is te boeken vanaf 20 personen voor €49,50 p.p. 
* VaarTijden tussen 25 juni en 1 september in overleg ivm lijndienst.